Nieuwe leerlingen

De opvang van nieuwe leerlingen in de school

Maandelijkse rondleidingen voor ouders
Ouders die belangstelling hebben voor onze school kunnen zich inschrijven voor de maandelijkse rondleidingen (Zie activiteitenkalender) die onze school organiseert. Tijdens deze rondleidingenzullen wij u informeren over de school, uw vragen beantwoorden en de school laten zien.

Aanmelden van uw kind
Indien u daarna besluit uw kind op onze school in te schrijven, wordt een aanmeldingsformulier ingevuld. Dan weet u dat uw kind een plaats krijgt bij ons op school. Wij gaan er als school dan ook vanuit dat u de keuze voor onze school bewust heeft gemaakt en niet uw kind ook nog op andere scholen heeft ingeschreven. In verband met de planning voor een volgend cursusjaar is het wenselijk uw kind circa acht maanden voordat het naar school gaat definitief aan te melden. In de afgelopen jaren hebben we alle aangemelde kinderen kunnen plaatsen en hebben we geen wachtlijsten aangelegd.

Uw kind mag komen wennen
Vier weken voordat uw kind op school komt neemt de leerkracht contact met u op. Dan worden er afspraken met u gemaakt over op welke momenten uw kind mag komen wennen.Naar aanleiding van het gesprek ontvangt uw kind een kaartje met de afgesproken data en de definitieve startdatum.
De jongste kleuters moeten vaak nog wennen aan het nieuwe schoolleven. In overleg met de leerkracht kan worden besloten uw kind een middagje thuis te houden.

Leerlingen van andere scholen

Veranderen van school
Het komt voor dat ouders gedurende het schooljaar hun kind op onze school willen plaatsen. In dat geval zal onze school eerst contact opnemen met de school waar het kind vandaan komt. We gaan er vanuit dat ouders zelf de school op de hoogte hebben gesteld van hun besluit. Vervolgens maakt de directie / IB een afspraak met de ouders. Het is belangrijk dat ouders aangeven waarom zij willen veranderen van school en wat de verwachtingen zijn.

Vervolgens vraagt de school onderwijskundige informatie op bij de vorige school. Daarnaast neemt de Intern begeleider een aantal toetsen af bij het kind om de leerresultaten te bekijken. Daarna gaat het kind op bezoek in de klas, zodat we de gelegenheid hebben het kind te observeren in de groep. Indien op grond van de hier beschreven procedure de school en de ouders het eens worden, wordt besloten of het kind aangenomen wordt en in welke groep het wordt geplaatst.